به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه به نقل از روزنامه اُسرواتوره، رومانو مطران هیلاریون در کنفرانسی که نزد موسسه دولتی روابط بین الملل وزارت خارجه روسیه برگزار شد، گفت: تفکر سکولاریزم که حضور نهادینه دین در روابط بین الملل را پس می زند، پاسخگوی چالشهای این عصر نیست.
وی خاطر نشان کرد: بعید است که الگوی اجتماعی کشورهای غربی که در صدد حذف دین از جامعه می باشد، بتواند کل جهان را به خود جلب نماید، چون این الگو در بسیاری از کشورهایی که سکولاریزم حاکم میباشد به طور جدی مورد اعتراض است.
مسئول سیاست خارجی پاتریارک نشینی کلیسای اُرتدکس روسیه افزود: این عدم اعتماد به تفکر ضد دین به این دلیل است که حتی در حل مشکلات بدیهی اقتصاد جهانی، محیط زیست و ارتقاء روابط مسالمت آمیز میان ملل ناتوان بوده است.
خاطر نشان می شود که دنیای مسیحیت- با تمام انواع و اقسام و شاخه هایش- در دهههای گذشته به نوعی تلاش کرده که از سیاست دوری کند و یا حداقل این گونه وانمود نماید که علاقه ای برای ورود به این عرصه ندارد، اما اظهارات اخیر این کشیش سرشناس و مقام مسئول در کلیسای روسیه را می توان در راستای گردش و چرخش جدید در برنامه های مسیحیت قلمداد کرد.
فراموش نمیکنیم که برخی نویسندگان سرشناس غربی که قرن اخیر را قرن دوری از خدا و معنویت نامگذاری کرده بودند، بعد از نهضت عظیم امام خمینی(ره)، تغییر موضع دادند و تاکید کردند که قرن جدید، قرن معنویت خواهد بود. حال تغییر موضع سران و رهبران مسیحی را هرچند به احتمال قوی با التقاطها و کج فهمی هایی همراه خواهد بود، اما به طور کلی، این تغییر موضع و نزدیک شدن به شعار معروف امام خمینی(ره) درباره رابطه دین و سیاست را ارج می نهیم.
یاداور می شود چندی پیش فرانچسکو پاپ واتیکان و مقام نخست مسیحیت کاتولیک نیز گفته بود که ما نمی توانیم نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی پیرامون خود بیتفاوت باشیم.